Ljubitelji golfa uživaju u Žablju

70

Golf je jedan od  najstarijih i najpopularnijih sportova u svetu. U Srbiji, međutim, nije toliko popularan i na području naše države postoje samo dva golf terena. Jedan od njih nalazi se na putu od Zrenjanina do Novog Sada, na teritoriji opštine Žabalj.

Na Zrenjaninskom putu na oko 35 hektara prostire se jedan od dva golf terena u Srbiji, a jedini u Vojvodini. Teren golf kluba Centar trenutno ima devet staza, a planu je i novih devet, pa će sa 18 rupa postati jedinstven u Srbiji.  Od početka marta, pa do prvog snega vikendima se na ovim terenima organizuju turniri koji vremenom stiču sve veću popularnost.

Golf tereni kluba Centar uvršteni su na turističku mapu opštine Žabalj i zbog svog ambijenta privlače pažnju turista iz zemlje i okruženja.

Svi koji imaju mogućnost, a vole golf i uživanje u prirodnom ambijentu mogu da dođu i vide ovaj kompleks.

Interesovanje za ovaj sport iz godine u godinu je veće, navode u golf klubu Centar.

Ono što je najveća prednost golfa jeste da je to sport za sve generacije. Oni koji ga ne praktikuju mišljenja su da je ovo sport bez većih fizičkih aktivnosti. Oni koji su makar jednom uzeli štap u ruke i bili na terenu znaju da je golf sjajna kardiovaskularna vežba.

Reporter: Nikola Bulatović

Snimatelj i montažer: Milan Marković