Fudbalske sudije iz UA Emirata gosti Novog Sada

82

Sedamdeset pet fudbalskih sudija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, među kojima je i šesnaest arbitara sa znakom FIFA-e, dve sedmice borave u Novom Sadu. Oni su stigli 10. avgusta a u sportskom centru “Vujadin Boškov” na Veterniku sprovode pripreme u koje je uključen stručni, trenažni i medicinski proces rada.

Domaćin ovoj ekspediciji je FK Vojvodina, čije je rukovodstvo pred kraj boravka zvanično, pred medijima, obeležilo njihov boravak koji je najavljen i kao prvi korak u dugoročnoj saradnji. Sudije iz UAE je pozdravio V.D. predsednika Vojvodine Dragoljub Samardžić koji im je uručio i poklone sa klupskim i gradskim obeležjima.

U ime Vojvodine goste su pozdravili i član upravnog odbora Milan Đukić kao i direktor stadiona “Karađorđe” Dragoljub Tanović i sam bivši internacionalni fudbalski arbitar. Prijemu su, pored predstavnika medija, prisustvovali i Novak Kostrešević, predsednik fudbalskog saveza Novog Sada i Novak Bojović, direktor hotela Šeraton u kojem su gosti iz UAE smešteni.

Delegaciju fudbalskih sudija iu UAE predvodi Ali Hamad Albedwawi , član borda direktora fudbalske asocijacije Ujedinjenih Arapskih Emirata i predsednik nacionalne organizacije fudbalskih sudija te zemlje.

On je, u izjavi za RTV Vojvodinu, pojasnio motive i ciljeve priprema u Novom Sadu.

“Glavni cilj je da se, posle nekoliko meseci bez igre u teškom vremenu krize izazvane pandemijom, vratimo na teren i da se pripremimo za posao koji nas očekuje.

Bio je veliki izazov i veliki zadatak da sve naše sudije izvedemo ponovo na teren i pripremimo ih, i kondiciono i medicinski i praktično, za novu sezonu koja ih očekuje. Mislim da smo ove dve sedmice u Novom Sadu iskoristili fantastično.

Sudili smo neke mečeve i to nam je pomoglo jer je fudbal u vašoj zemlji na mnogo višem nivou nego kod nas.

Zadovoljni smo 100 posto. Osećamo se kao kod kuće. Hotel je na najvišem standardu ali i tereni na kojima radimo. Domaćini su ljubazni i kompetentni a ono što je za nas veoma važno, bezbednost je apsolutna. Medicinski tretmani su vrhunski kao i mere higijene i zaštite od ovog virusa. Vratićemo se sigurno” rekao je Albedwawi.

Fudbalske sudije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata boraviće i raditi u Novom Sadu do 25. avgusta a zanimljivo je da su i reprezentativci A selekcije ove zemlje na pripremama u Vojvodini, u Staroj Pazovi u trening centru Fudbalskog saveza Srbije.