Korona pomerila rokove završetka ambulanti u Podbari i Adicama

51
Foto: Dnevnik.rs

Izgradnja Doma zdravlja na Adicama trajaće 52 dana duže, tako da bi taj objekat trebalo da bude završen do 18. marta 2021. godine.

Kako je u izmeni ugovora navedeno, rok je pomeren zbog više sile, odnosno pandemije prouzrokovane virusom kovid-19. Iz istog razloga će 90 dana duže, do 15. oktobra, trajati i rekonstrukcija ambulante u Almaškoj 4, u kojoj će biti smešten novosadski Centar za reproduktivno zdravlje. Ugovori su, inače, izmenjeni na inicijativu izvođača, a bez obzira na pomeranje rokova, cena radova ostaje nepromenjena.

Obnova, odnosno kapitalno održavanje objekta na Podbari, koštaće oko 41,2 milion dinara, bez PDV-a, a taj posao je na tenderu Gradske uprave za imovinu i imovinskopravne poslove poveren novosadskim firmama „NPN Gradnja”, „Rekord Erdeš”, kao i preduzećima „Ekonomistelektro” iz Beočina i „Neo inženjering” iz Veternika.

Ugovor za izgradnju ambulante na Adicama, vredan 97,8 miliona dinara, bez PDV-a, Gradska uprava za imovinu i imovinskopravne poslove zaključila je s firmama „Morava In” i „Rad GM” iz Kruševca, „Teming Electrotechnology” iz Niša i „Junior Security” iz Zrenjanina. Nova ambulanta na Adicama smeštena je u bloku između Smederevske ulice, Sime Šolaje, Žikice Jovanovića i Banjalučke. U tom objektu, površine oko 1.200 kvadrata, planirano je oko 30 zaposlenih, odnosno pet lekara opšte prakse, po jedan ginekolog, po pedijatar za predškolce i za decu školskog uzrasta, te dečji stomatolog, opšti stomatolog, kao i najmanje 14 medicinskih sestara – tehničara i dve spremačice. Očekuje se da će otvaranje nove ambulante rasteretiti domove zdravlja na Limanu i u Vršačkoj ulici.

Izvor: Dnevnik.rs