Mihajlovićeva sa direktorom Transportne zajednice: Regionalno povezivanje od ključnog značaja za dalji razvoj

66

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa novopostavljenim direktorom stalnog sekretarijata Transportne zajednice u Beogradu Matejom Zakonjšekom i sa njim razgovarala o strateškim ciljevima i prioritetima u oblasti saobraćaja i regionalnog povezivanja.

Mihajlovićeva je ovom prilikom poželela prijateljsku dobrodošlicu direktoru Transportne zajednice i dodala da je veoma važno ne samo što je sedište sekretarijata u Beogradu, već što je prethodno potpisan ugovor o Transportnoj zajednici i što nas čeka veliki zajednički rad na unapređenju transporta i daljem povezivanju.
„Ciljevi i prioriteti su nam zajednički, od izgradnje i bezbednosti puteva, ulaganja u železnički saobraćaj, do uklanjanja nefizičkih barijera, efikasnijeg i bržeg prelaska granica. Sve to doprineće boljem povezivanju regiona, a od toga nema ništa važnije ukoliko želimo da se razvijamo i da naše ekonomije idu napred. Učinićemo sve da budemo još razvijeniji i povezaniji, jer to znači bolji život i bolju poziciju Srbije na putu ka Evropskoj uniji“, rekla je ona.

Matej Zakonjšek je zahvalio Vladi Srbije i potpredsednici Mihajlović na velikoj pomoći i podršci da se Transportna zajednica osnuje i da njeno sedište bude upravo u Beogradu, te dodao da je danas bilo reči o unapređenju transporta i povezivanju Srbije i regiona.
„Svi se nalazimo u novom momentu, uslovljenom epidemijom korona virusa, što utiče i na metodologiju za proširenje Evropske unije. Uveren sam da će transport i regionalno povezivanje imati krucijalnu ulogu u oporavku i daljem napretku. Zadovoljstvo mi je da sam svoj mandat započeo sastankom sa potpredsednicom i ministarkom Mihajlović i siguran sam da ćemo i nadalje uspešno sarađivati“, rekao je on.