Opera SNP-a u petak otvara 160. sezonu ovog novosadskog teatra

47

Od numere “Bella ciao” koja je u izvođenju Opere Srpskog narodnog pozorišta obišla svet, preko pozorišta na kućnim adresama i “Ode radosti” sa distancom, sve do pretvaranja čitavog grada i njegovih četvrti u male pozornice – tako je izgledala završnica 159. sezone Opere Srpskog narodnog pozorišta.

U petak, 28. avgusta, u 20 časova i 30 minuta, Opera Srpskog narodnog pozorišta otvara novu, 160. sezonu tog teatra.

– Sve što smo radili tokom vanrednog stanja i pandemije, još jednom nam je pokazalo da kultura ne sme da stane i da ona mora pronaći put do građana. Iza nas je veoma uspešna sezona koju smo završili koncertom OperaALive, ispred Srpskog narodnog pozorišta, a upravo ćemo na tom mestu, na otvorenom, u petak otvoriti novu, 160. sezonu našeg teatra – kaže direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

Početak sezone biće upravo u “Pričama koje pokreću” – pričama operskih vanvremenskih klasika. Preko 40 muzičara i devet solista oživeće priče Bizeove “Karmen” kroz “Ariju toreadora”, povesti nas kroz “Labudovo jezero”, sve do “Trubadura” ili “Fausta” koji je zasijao prošle operske sezone.