Zrenjaninski „Dani piva”: Fijakeri s pivom počastiće prolaznike

78
Foto: Dnevnik.rs

Pandemija koronavirusa mnogima je poremetila ovogodišnje planove i dovela do otkazivanja brojnih događaja, pa čak i tradicionalnih koji su do sada održavani bez pauze.

Jedan od njih su i zrenjaninski „Dani piva”.

Manifestacija koju za sedam dana poseti oko pola miliona ljudi i koja predstavlja svojevrsni brend grada na Begeju ovog leta trebalo je da bude organizovana po 35. put. Međutim, organizatori su, rukovodeći se preporukama struke, odlučili da zbog aktuelne epidemilološke situacije odlože „Dane piva” za neko bolje vreme, baš kao što su otkazani ili odloženi i drugi veliki događaji u Srbiji, poput novosadskog Egzita, beogradskog Bir festa, ili Sabora trubača u Guči.

Ipak, danas u 10 časova, na dan kada je trebalo da počnu 35. po redu „Dani piva“, sa Trga slobode će krenuti fijakeri. Oni će obići sve gradske mesne zajednice, kao i javna preduzeća i ustanove koje učestvuju u samoj organizaciji manifestacije. Tom prilikom će devojke obučene u narodne nošnje prolaznicima deliti „Zrenjaninsko pivo“.

Na Gradskoj kući biće postavljen video bim na kom će se prikazivati filmovi, odnosno retrospektiva „Dana piva“ iz ranijih godina.

– Na ovaj način ćemo se, bar simbolično, podsetiti kako je to bilo prethodnih godina. Nadamo se da će se ova situacija brzo okončati i da ćemo se uskoro ponovo družiti na „Danima piva” – kaže za „Dnevnik“ direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina Zoran Ljubotina.

Organizatori ističu da će se ovom prilikom poštovati sve epidemiološke mere.

Izvor: Dnevnik.rs