Kreativni dani u bečejskom muzičkom kampu

41
Foto: Dnevnik.rs

Zahvaljujući ublažavanju mera tokom aktuelne pandemije, polaznici trećeg Muzičkog kampa u organizaciji Narodne biblioteke Bečej će, ipak, održati završni koncert i pokazati šta su naučili tokom desetodnevnog rada.

Toliko čekani nastup, većini prvi u životu, održaće se u nedelju, 30. avgusta, od 19 sati u lepo uređenom dvorištu organizatora kampa.

– U poslednjem času smo odlučili da održimo koncert i tako omogućimo deci da pokažu šta su naučila tokom vrednog rada. Zbog epidemioloških mera nismo mogli da zadovoljimo sve zainteresovane za kamp i radilo se sa šezdesetak dece uzrasta od tri do 15 godina. I sam rad je bio drugačije organizovan, mentori su radili individualno sa decom svakodnevno po pola sata. Kreativna radionica za najmlađe „bejbi grupa“, kao i radionice pevanja i ritma, zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima, radile su u dvorištu. Koliko god da su ovogodišnji uslovi bili neobični, efekat rada je evidentan i to će se najbolje videti na koncertu – rekla nam je koordinatorka Muzičkog kampa u Bečeju direktorka Narodne biblioteke Bečej, inače profesor klavira, Đijanta Lovaš.

Dodajmo da su u aktuelnom radu Kampa edukatori bili Magdolna Kadaš za ritmiku, Svetlana Tot za pevanje, Đijanta Lovaš je decu podučavala tajnama sviranja na klavijaturama, Vladimir Gurjanov gitari, Marko Vujkov bas gitari, Srđan Kostić i Laslo Serda bubnjevima, Balaž Česak violini i Žombor Česak cimbalu.

Cilj Muzičkog kampa u Bečeju je da deci omogući da uz pop i rok muziku kreativno razvijaju motoriku, pamćenje i druge osobine, da nauče osnove sviranja pojedinih istrumenata i kasnije, zavisno od interesovanja i talenta, nastave da se usavršavaju i muzički obrazuju.

Izvor: Dnevnik.rs