U Bečeju počeo sa radom italijanski pogon “I-Novi tekstili”

165
Foto: RTV

Pogon fabrike “I-Novi tekstili”, koja se nalazi u sastavu italijanske kompanije „Norman group“, otpočeo je sa radom u junu. U ovaj poslovno-proizvodni kompleks u industrijskoj zoni u Bečeju uloženo je oko 8,2 miliona evra.

Trenutno je u pogonu italijanske kompanije „I-Novi tekstili“ u Bečeju angažovano 80 osoba, a plan je da do kraja godine u ovoj fabrici bude zaposleno do 200 ljudi.

“Do kraja ove godine planiramo da zaokružimo investicioni ciklus. Trenutno obučavamo oko 80 osoba, dok maksimalno planiramo da zaposlimo oko 300 ljudi. Nadam se da ćemo do kraja ove godine u radni odnos primiti između 150 i 200 osoba. Trenutno možete videti samo deo proizvodnje, a to je šivenje, zatim pakovanje, a u planu je još otvaranje odeljenja za trikotažu i farbanje tekstila po najnovijim standardima”, kazao je Mauro Gorgaini, vlasnik kompanije Norman group.

U fabrici kažu da obuka radnika traje oko godinu dana. Trenutno se u bečejskom pogonu šije ženski donji veš za potrebe nemačkog tržišta, ali u proizvodni asortiman italijanske kompanije uskoro će biti uvrštena sportska odeća i trikotaža.

“Zadovoljni smo. Ovo je još uvek početak, nova firma. Nadamo se da će sve ići lakše i bolje, brže i efikasnije. Inače, ja sam već radila u tekstilnoj industriji, a na novom radnom mestu radim poslove porubljivanja”, saopštila je Dragana Hajdu, radnica u fabrici „I-Novi tekstili“.

Inače, „Norman grupa“ je lider u Evropi za proizvodnju donjeg veša bez šavova, koji se izrađuje po specijalnoj inovativnoj tehnologiji. Osim u Italiji poseduju nekoliko proizvodnih pogona u Češkoj i Rumuniji, a rade za poznate internacionalne brendove.

Izvor: RTV