Predsednik Vučić na Pinku: Nezaposlenost na istorijskom minimumu, sledi novo povećanje penzija

62

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u jutarnjem programu “Novo jutro” gde govori o predstojećem putu u Vašingtonu, o ekonomskom uspehu Srbije i budućoj Vladi.

Šta zavisi od nas i kako odlazimo u Ameriku, predsednik kaže da je to najkomplikovanije pitanje

-Mi smo dobili zvaničnu agendu, u kojoj postoji jedna problematična tačka, ali nisam siguran da će samo na tome da se zaustavi. Moj politički nos dobro je osećao različite zamke i iznenađenja, pa ne sumnjam da će i ovoga puta biti tako, rekao je Vučić o predstojećim pregovorima u Vašingtonu.

Podsetimo, sastanak Beograda i Prištine u Vašingtonu pomeren je za 4. septembar.

Predsednik je ranije rekao da su u toku pripreme za sastanak sa predstavnicima Prištine u Vašingtonu. Poručio je da će Beograd biti spreman za sve opcije i da će se odluke donositi na mudar način.

Naveo je i da ne preteruje kada kaže da je Beograd deset puta spremniji nego Priština, i da to mogu da potvrde međunarodni predstavnici.

O ekonomiji

-Nikada manje nezaposlenih nismo imali u istoriji Srbije. Prvi put će Srbija biti na nivou iznad evropskog proseka po stopi nezaposlenosti i to u doba korone. To se dogodili zato što su naše mere bile dobro osmišljene i primenjene. Za to smo se borili decenijama i to danas za nas više nije problem, sa ponosom to mogu da kažem, rekao je Vučić.

-U skaldu sa svim problemima i mukama, država dobro stoji. Penzioneri će imati ne samo očuvanje penzija već i značajno povećanje penzija, to ekskluzivno saopštavam!

Kako se nosi sa teretom optužbi da će izdati Kosovo- Dela govore više od reči, i pitajte narod koji govori sve kada je glasanje u pitanju. Za mene je važno šta misle ti ljudi sa Kosova od neodgovornih političara koji pune svoje džepove. Nemam strah da kažem istinu onima koji su uništili zemlju.O prisustvu Donalda Trampa predsednik kaže- Ako sam u pravu da će biti iznenađenja u zahtevima prema Srbiji, i ako bi to prihvatio, bio bih prvi predsednik koji će imati bilateralni sustret sa Trampom. To osećam, a ne da imam podatke, pa će pre biti da ću to da odbijem i da do tog susreta neće doći, kao što vidite vrlo sam otvoren, rekao je Vučić.- Duga je noć, čekam da vidim šta će biti u nastavku. Za ekonomske teme ne treba mnogo vremena u pregovaranju, interesuje me nastavak…

Nato nas bije 99 godine, šta god to mi govorili, oni govore da su pobednici. Mi smo potpisali kapilaciju. Zatim 20008 proglašenje nezavisnosti, svađala se naša dva krila u državi i onda smo došli u ovu situaciju. Sad se mi pravimo da se ništa nije desilo, i sad moramo da platimo užasnu cenu tih poteza. To vam je kao sa koronom, imate je svuda u svetu, i biće veliki pad nezaposlenosti, u Hrvatskoj 15,1%, a oni imaju sve evropske pare. Zašto ovo kažem, u Srbiji očekuju više, uvek očekuju više – rekao je Vučić.