Ðurić:Znaćemo da zaštitimo interese Srbije u Beloj kući

59

Predsednik Vučić i srpska delegacija predstaviće sutra u Beloj kući agendu ekonomske saradnje Beograda i Prištine koja može potpuno da promeni paradigmu odnosa Srba i Albanaca na ovim prostorima, ali ćemo znati da sačuvamo nacionalni interes Srbije ako neko pokuša da u razgovore progura teme koje nisu u skladu s njim, izjavio je u Vašingtonu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Ðurić je novinarima rekao je da ne može da isključi mogućnost da bude pokušaja da se nametnu druge teme i naglasio da će se delegacija Beograda ponašati u skladu sa odlukama najviših državnih institucija i zakonima i propisima Srbije.

„Očekujemo da na sto budu stavljene teške političke teme i unapred se izvinjavamo domaćinima. Mislim da svi koji prate srpsku politiku u prethodnih osam godina znaju da će odgovor države Srbije na konstruktivne predloge uvek biti odgovoran, ali ćemo uvek biti spremni da, kada je potrebno, i odbijemo ono sto nije u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije i našim najvišim nacionalnim interesima“, istakao je Ðurić.

On je ocenio da će razogovori biti teski i da našu delegaciju sutra očekuje jedan od težih i prelomnih dana.

Istakao je da je delegacija Beograda spremna da stiti srpski interes radeći na jačanju ekonomskih veza i na jačanju našeg ekonomskog prisustva na Kosovu i Metohiji.

„Mi idemo na razgovore da proširimo ekonomski uticaj naše zemlje u regionu i da otvorimo tržište KiM, koje i nije region nego nešto što je po prirodi stvari naše. Pripremili smo široku paletu infrastrukturnih projekata i predloge koji pružaju šansu za mlade privrednike“, rekao je Ðurić.

Foto. tanjug