Književni klub Fondacije “Danilo Kiš” nastavlja s radom

75

Foto: Pixabay

Prvi susret mladih ljubitelja pisane reči zakazan je za petak, 4. septembar, u prostorijama Fondacije “Danilo Kiš”, s početkom u 20 časova. Kroz istoriju književnosti članove kluba će i ove godine voditi profesorka srpskog jezika Sanja Babić i psihoterapeut Jelena Janjić.

U ovoj školskoj godini članovi Knjiženog kluba radiće na razvoju pisane i govorne kulture, poboljšanju umeća pisanja pismenih radova, razvijaće logiku i istraživati podsvest, a takođe će unaprediti rad na sebi i imati priliku da ispolje svoje emocije.

“Krećemo od praistorije, odnosno od književnosti pre nove ere, te ćemo se prvo baviti grčkom i rimskom mitologijom. Na teoriju ćemo se nadovezati govornim i pisanim vežbama, pa će članovi kluba stvarati svoje bogove, mitologiju i radiće po uzoru na književnost koju u tom trenutku obrađujemo”, objašnjava Sanja Babić, profesorka srpskog jezika.

Kao i do sada, Književni klub će se održavati u ustaljenom terminu, svakog petka od 20 časova, a novina je da će umesto dva, susret trajati sat vremena i da će se rad odvijati uz poštovanje propisanih epidemioloških mera.

“Obezbedili smo dezobarijeru na ulasku u objekat, imamo pripremljena dezinfekciona sredstva za suvo pranje ruku, a takođe će se između članova održavati distanca od najmanje dva metra, uz obavezno nošenje zaštitnih maski svih učesnika susreta”, dodaje Babić.

Književni klub Fondacije “Danilo Kiš” namenjen je učenicima završnih razreda osnovne škole i srednjoškolcima, ali i svim mladim ljubiteljima pisane reči, koji mogu da se priključe klubu prijavom na mejl office@danilokis.rs. Učešće je besplatno.

Izvor: subotica.com