Udruženje “Plava ptica” iz Kule organizuje besplatne časove roditeljstva

110

Foto: Dunav televizija

U organizaciji udruženja “Plava ptica” iz Kule u ovom gradu 15. septembra počinje još jedna besplatna škola za trudnice. Školu je finansijski pomogla Opština Kula, a projekat je pokrenut 2019. godine.

Duže od godinu dana, a na svaka dva meseca, udruženje “Plava ptica” iz Kule organizuje školicu za buduće mame i tate. I ove godine je tako, ali uz donekle izmenjene okolnosti, jer će se po prvi put održati u dvorištu udruženja “Plava ptica”, kako bi se ispoštovale sve epidemiološke preporuke. Desetak mladih bračnih parova uz pomoć stručnjaka učiće osnovna pravila roditeljstva.

Časovi će se održavati sedam dana u trajanju od 2 do 3 sata, a sve se odvija u tri koraka. U prvom delu za nove životne uloge pripremaju se i mame i tate, da bi se u nastavku više pažnje posvetilo trudnicama.

A nas je zanimalo i to kako buduće tate reaguju na škole ovakvog tipa, odnosno, koliko su voljni da sarađuju.

Svi oni koji žele da učestvuju mogu da se prijave najkasnije dan pre početka, odnosno do 14. septembra. Važna informacija je i to da svi učesnici u školi automatski stiču pravo i na besplatno savetovalište, koje takođe organizuje “Plava ptica”.