U Kikindi otvorene Sportske igre mladih

76
Foto: Sportske igre mladih

U Kikindi su otvorene Sportske igre mladih 2020. godine, Karavan radosti i prijateljstva koji je okupio takmičare organizovane po drugačijim uslovima, odnosno podeljene u nekoliko takmičarskih dana, u skladu sa preporukama koje su na snazi. Takmičari su se nadmetali u fudbalu i odbojci.

Sportske igre mladih, prethodne godine, po ocenama mnogih, oborile su sve rekorde po broju učesnika. Tako je u 2019. godini učestvovalo oko 75.000 takmičara, a u regionu više od 200.000 mališana. Ove godine situacija je usled pandemije drugačija, ali se prijateljstvo i dalje nastavlja kroz sport.

Prilikom svečane ceremonije, upaljena je baklja prijateljstva, koju je doneo Ognjen Ugrešić i na taj način su svečano otvorene igre. Tehnički pertneri bili su Školski sportski savez Kikinde i Sportski centar ”Jezero”, Grad Kikinda i brojni sponzori.

”Kikinda je poslednji grad za takmičarsku sezonu SIM 2020, a već su održane kvalifikacije za pojedinačna takmičenja, dok se ostatak bio nadmetao u fudbalu i ženskoj odbojci. Mnogi Kikinđani stekli su pravo tamičenja na državnom prvenstvu koje će se održati u Brzeći. Moram da napomenem da svi učensici koji su stekli pravo na državnom takmičenju putuju o trošku Gradske uprave Kikinda” – istakla je Jelena Krvopić, koordinatorka za školski sport Severnobanatskog okruga.

Takmičenje je ove godine drugačije i sprovodilo se u nekoliko faza, kada su se prvo nadmetali u individualnim sportovima, a potom u kolektivnim. Oni koji su najbolji, plasirali su se na državno prvenstvo u Brzeći.

”Srećna sam, ali i tužna što smo morali da organizujemo svečanost bez publike jer je ovde u Kikindi bilo uvek oko 7.000 mališana koji su bodrili svoje vršnjake. Ove godine je tako, a zaista se nadam da će naredne sve biti u redu i da ćemo ponovo biti u prilici da organizujemo igre kako treba i da okupljamo veliki broj dece i sportista” – dodala je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih u Srbiji.

Igre se sprovode uz podršku predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva, kao i uz podršku brojnih sponzora.

Izvor: RTV