Rukometni klub Crvenka spremno dočekuje baraž

216

Upravni odbor rukometnog saveza Srbije poništio je takmičarsku sezonu 2019/20. Iz lige nijedna ekipa nije ispala, a još dva mesta za Superligu biće popunjena tokom septembra nakon baraž mečeva. Iz regiona Sever-centar tri ekipe takmičiće se za jedno od dva slobodna mesta. Rukometni klub Crvenka spremno dočekuje baraž i nada se povratku u društvo najboljih posle dužeg vremena.

U Crvenki je rukomet oduvek bio sport broj jedan. Ovo mesto poznato je po rukometnim talentima i školi koju zna ceo svet. Posle sedam godina RK Crvenka ima priliku da se vrati u elitu, a na tom putu naći će joj se Jugović iz Kaća i Morava iz Velike Plane.

Igra se po jedan meč u sistemu svako sa svakim i najbolja od tri ekipe osiguraće povratak u elitu. Prvu utakmicu popularne Veverice igraće 12. septembra u Kaću, protiv Jugovića. Iako je domaćin blagi favorit Crvenčani su svesni šta ih očekuje i veruju u svoj kvalitet.

Do prekida sezone rukometaši Crvenke odigrali su po jedan meč sa oba naredna rivala i pobedili. Ipak, ovo su nove utakmice i ekipe će igrati u donekle izmenjenim sastavima u odnosu na prvi deo sezone. Popravnog nema i rezultat prve utakmice mogao bi biti presudan za ishod baraža.

Posle utakmice u Kaću, koja je zakazana za subotu Crvenčani će na svom terenu dočekati Moravu iz Velike Plane. U slučaju dobrog rezultata protiv Jugovića Crvenka bi naredne srede, dakle, 16. septembra, mogla da se raduje povratku među najbolje, gde po kvalitetu i tradiciji svakako pripada.

Reporter: Nikola Bulatović

Snimatelj i montažer: Milan Marković