Opadajući trend novoobolelih od koronavirusa u Kuli

62

U periodu kada je Vrbas bio žarište koronavirusa susedna opština Kula preventivno je uvela rigorozne mere, što se pokazalo kao dobra strategija i u srcu Bačke poslednjih dana nema novih slučajeva zaraze. Tokom ove nedelje registrovana su svega tri slučaja.

Broj novoobolelih od kovida 19 u opštini Kula gotovo da je zanemarljiv. Poslednjih dana tek po koji slučaj nove zaraze čini da epidemiološka slika u ovoj bačkoj opštini bude poprilično dobra. Iako je susedni Vrbas bio značajno pogođen drugim talasom, za Kulu se to ne može reći.

Opadajući trend novoobolelih, ali i veoma mali ukupan broj slučajeva obolevanja u opštini Kula jeste ohrabrujuć, ali i dalje je neophodan oprez. Rigorozne mere u ovom gradu prisutne su od početka drugog talasa i to se pokazalo kao dobro rešenje, uprkos tome što je isprva bilo sumnji u njihovu opravdanost

Prvi čovek oštine ističe da je situacija u školama u prvi desetak dana septembra veoma dobra i da za sada sve teče po planu.

Situacija je dobra, u poslednjih nekoliko dana tek jedan ili dva novoobolela, dezinfekcionih sredstava ima. Sve to lepo zvuči, ali i poziva na oprez. Kako stvari stoje treći talas će doći, a samo od nas zavisi koliko će nas pogoditi.

Reporter: Nikola Bulatović

Snimatelj i montažer: Milan Marković