Održan horski festival „Slobodan Bursać“ u Zrenjaninu

66

foto: pixabay

Horski festival „Slobodan Bursać“, sedmi po redu, održan je u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanin, uz veliko interesovanje publike i uz sve bezbedonosne mere.

Uprkos specifičnim uslovima u kojima je organizovan, zbog epidemioloških ograničenja i pojačanih mera, festival je organizovan na visokom nivou, uz neposredno učešće renomiranih horova, ali i uz video priloge.
Spisak horova koji su uživo nastupali bio je respektabilan. Bili su tu Dečiji hor „Sanjalice“, Dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanin, Crkveno pevačko društvo „Žene mironosice“, Klapa „Pannonica“, Zrenjaninski kamerni hor i Vokalni kvartet „Vita brevis“. Gotovo identičan broj učesnika predstavljen je kroz video prilogde – hor „Pannonica“, Hor Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina, Mešoviti hor „Prepodobni Rafailo Banatski“, kao i „Virtual Serbian singing society“ sa članstvom iz SAD i Kanade.
U elektronskoj formi predstavili su se i Zbor „Josip Kaplan“ iz Rijeke u Hrvatskoj, Mješoviti hor „Seljo“ iz Sarajeva i Srpski hor Sveti Serafim Sarovski.
I vreme je poslužilo organizatore, a publika je frenetičnim aplauzima propratila sve nastupe.