Kuglaški klub “Hajduk” takmiči se u prvoj srpskoj ligi

84

Muški kuglaški klub “Hajduk” iz Kule jedan je od boljih sportskih kolektiva u ovom gradu. “Hajduk” se takmiči u prvoj srpskoj ligi, grupa Vojvodina i ono što je trenutno najveći problem za klub jeste sala za treniranje, odnosno odigravanje takmičarskih utakmica.

U bišoj Jugoslaviji kuglanje je bilo veoma popularno. Kuglali su i stari i mladi. Većina mesta imala je svoje kolektive, a Kula je jedan od ne mnogo gradova u Srbiji, koja i danas neguje lepote ovog sporta. Kuglaški klub “Hajduk” nastao je 1986. godine i važi za jedan od boljih sportskih kolektiva u gradu. Uprkos tome, oni  se suočavaju sa problemima, koji se tiču pre svega prostora u kojem se trenira.

Iako su gosti onda kada bi trebalo da budu domaćini u “Hajduku” i dalje imaju veoma zapažene rezultate. Veruju da je ljubav prema kuglanju jača od svega i da će vrlo brzo doći dan kada će se preseliti u novu kuglanu. Za to vreme trude se i da svima prenesu poruku o ovom sportu.

U opštini Kula kažu da ova institucija radi na rešavanju problema kuglane u gradu i da je ista planirana u sklopu rekonstrukcije sportsko rekreativnog centra Vašarište.

Sa druge strane kuglaši “Hajduka” kažu da će biti istrajni, jer odanost ovom sportu ne poznaje granice.

Reporter: Nikola Bulatović

Snimatelj i montažer: Milan Marković