Osnovna škola u Sečnju dobila teretanu na otvorenom

59

foto: pixabay

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je Srednju školu Vuk Karadžić u Sečnju, gde je uz pomoć sredstava iz sekretarijata i opštine Sečanj izgrađena teretana na otvorenom.

Radovi na izgradnji teretane na otvorenom u dvorištu srednje škole Vuk Karadžić u Sečnju završeni su prethodnih dana, a teretana se već koristi u okviru nastavnih aktivnosti.

“Sečanj je sportsko mesto pre svega, ljudi vole sport i ovo je veliko ne samo za našu školu i za nastavu koja nam je zaista važna da podignemo kvalitet nastave, već za čitavo mesto i okruženje. Pre svega u celoj opštini ovo je jedinstveno nešto što sada mi imamo i za sve je otvoreno i svi su dobrodošli”, kaže Danijela Aleksić, direktor Srednje škole Vuk Karadžić.

Teretana na otvorenom nakon nastave biće na raspolaganju i ostalim stanovnicima Sečnja, gde sport oduvek važi za bitan segment života.

“Uspeli smo da deci obezbedimo mogućnost da imaju teretanu na otvorenom, pogotovo usled okolnosti koje su nas zadesile da teretane ne mogu da rade. Sami možete da osetite koliko je to dobro i značajno za ovu decu koja idu ovde u školu”, ističe Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj.

Cilj pokrajinskog sekretarijata za sport jeste da kroz konkurse i u narednom periodu pomažu školama za adaptaciju, saniranje i opremanje sportskih objekata širom Vojvodine.

“Jedan novi sadržaj, vežbanje na otvorenom pre svega i za sportiste i za sve one koji vole zdrav život i fizičku aktivnost, tako da sa relativno malo sredstava dobili smo stvarno jednu lepu teretanu na otvorenom. Vrednost projekta koje je odobren je 882 hiljade dinara” , kaže Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu

Prilikom posete srednjoj školi Vuk Karadžić u Sečnju Batez je uručio i poklon lopte i sportsku opremu za školu.