Danas i sutra u Kikindi: Dani ludaje

134

Najznačajnija turistička manifestacija na severu Banata 35. „Dani ludaje“, održaće se danas i sutra u Kikindi.

Program je skromniji zbog poznatih okolnosti i održaće se uz poštovanje preventivnih mera, a počinje danas od 16 sati proglašenjem najlepše uređenih izloga u gradu. Pola sata kasnije u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ je proglašenje rezultata i dodela nagrada najuspešnijim đacima za likovne i video radove na temu „Plodovi jeseni“. U galeriji Kulturnog centra u 19 sati je otvaranje izložbe „Proporod“ na kojoj će se prikazati ostvarenja kineskih i srpskih slikara nastala na likovnoj koloniji.

Tradicionalni „Banatski fruštuk“ priređuje se sutra na Glavnom trgu od 10 sati, uz bogatu ponudu specijaliteta od ludaje, a od podne kod gradske fontane su prijave i registracija odgajivača za merenje najtežih bundeva i najdužih tikava. Ko je ove sezone uspeo da odneguje najteže bundeve i najduže tikve znaće se posle 15 sati kada se plodovi izmere.

Evidentno je da su lane apsolutnre rekorde postavili Dušan Jankov iz Čuruga sa bundevom koja je težila 630,5 kilogrtama i Milan Vučen iz Kikinde sa najdužom tikvom od 366 centimetara. Uz pozdravne reči domaćina najboljim odgajivačima biće uručene nagrade.     

Foto: ilustracija pixabay