“Subotnji razgovori” o kafanskim pričama

55
Subotica, 11. avgusta 2020 - Gradonacelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Javnog preduzeca za upravljanje putevima, urbanisticko planiranje i stanovanje Predrag Radivojevic pustili su u rad novu, modernu parternu fontanu na rekonstruisanom Trgu slobode. TANJUG/ RED/ DEJAN MALAGURSKI/bs

foto:Tanjug/ Red/ Dejan Malagurski

U organizaciji Arhiva Vojvodine, Heror Media Ponta i Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija u subotu, 19. septembra održana je “druga istorijska izvedba” događaja “Subotnji razgovori”.

Današnja tema su bile kafanske priče, sa brižljivo biranim gostima: Aleksandar Đurković Drakac, legendarni novosadski konobar i Dragan Popov Bibinjo, vlasnik bifea Bibinjo na Ribljoj pijaci.

Moderator razgovora bio je Zoran Knežev, pisac, hroničar Novog Sada i predsednik Novosadskog kluba.

Od naših sagovornika saznali smo razne anegdote kroz priču o novosadskim kafanama i kafićima, nastanku dnevnih novogodišnjih žurki u Novom Sadu, o tradiciji kafane i pijace. Pored sjajne atmosfere, tokom razgovora dotakli smo se i veoma važnih tema koje se tiču bezbednosti u našem gradu kao i o važnosti da se deci i mladim ljudima obezbedi kvalitetan obrazovni i muzički sadržaj.

Zamisao događaja “Subotnji razgovori” je da naši sugrađani nakon jutarnje nabavke na Ribljoj pijaci svrate u komšijsko dvorište Arhiva Vojvodine i da se uz kafu i posluženje opuste i razmenjuju životne priče, poručuju organizatori događaja.