35. Dani ludaje u Kikindi: Bundeve i tikve dobro cvetale

118

Epidemija korone nije ome­la organizatore jubilarnih 35.Dana ludaje u Kikindi da održe kontinuitet i prirede dvodnevnu manifestaciju u skladu sa epidemiološkom situacijom i uz poštovanje preventivnih mera, a odgajivači su pokazali da su bundeve i tikve dobro cvetale i ove sezone ne obazirući se na opaki virus.

Rekordi nisu oboreni, ali se na merenju potvrdio dobar učinak.

Pobedničku najtežu bundevu bundevu odnegovao je Dušan Jankov iz Čuruga, kome je ovo četvrti trijumf na Danima ludaje. Bundeva iz ovogodišnje produkcije težila je 588,5 kilograma, a Jankov inače drži rekord kikindske manifestacije postavljen lane sa bundevom teškom 639,5 kilograma. Njemu je uz pehar pripala i novčana nagrada od 100.000 dinara. Drugo mesto i nagrada od 60.000 dinara pripala je Dijani Vukadinović iz sremskog sela Jarak sa plodom teškim 431,5 kilograma, za šta joj je uz pehar pripalo 60.000 dinara, dok je trećeplasirani Goran Lazić iz Kikinde odgajio bundevu tešku 330 kilograma pa mu je pripalo 40.000 dinara i pehar.

– Uvek očekujemo da ćemo napraviti bolji rezultat. Ali moram priznati da sam zadovoljan iako nisam uspeo da dostignem lanjski rekord. Svi mi odgajivači trudimo se da damo sve od sebe. Pobednica je po gabaritima bila na prošlogodišnjem nivou ali očigledno da je zbog manjka gustine ili debljine mesa bila lakša, pa smo dobili težinu malo skromniju nego prošle sezone – izjavio je pobednik za najtežu bundevu Dušan Jankov.

Foto. ilustracija pixaby