Počela masovna imunizacija u Sremskoj Mitrovici

34

Masovna imunizacija na teritoriji grada Sremska Mitrovica počela je danas, a vakcioni punkt je u petoj zdravstvenoj ambulanti. Ako je suditi po prvom danu, Mitrovčani su zainteresovani za imunizaciju protiv Covida 19. Među prvima vakcinu proizvođača Sinofarm primila je i gradonačelnica Sremske Mitrovice.

Svi zainteresovani građani koji su se prijavili preko eUprave ili telefonskim putem, po rasporedu koji je ranije sačinjen danas su se vakcinisali, te iskazali značaj vakcine za zdravlje stanovništva.

Mitrovčaki Dom zdravlja zadužen je za vakcinaciju protiv virusa Covid 19, na području Grada Sremska Mitrovica. Prvog dana je sve proteklo po planu, istakao je dr Adil Elhag, jedan od koordinatora vakcinacije

Od danas je u funkciji i kol centar Grada koji služiti za sva pitanja građana u vezi vakcinacije, ali će i građani koji su se prijavili preko eUprave biti pozivani sa tih brojeva da dođu na određeni punkt i prime vakcinu.

Brojevi Call centra
Podsećamo na brojeve telefona kol centra:

0668028080
0668028081
0668028082
0668028083
0668028084

Sa svojim sugrađnima, među prvima je vakcinu primila i gradonačelnica. Nakon vakcinacije u obraćanju medijima ona je istakla da je Grad obezbedio svu logističku podršku da svaka zdravstvena ambulanta koja bude stavljena u sistem imunizacije ima sve neophodne uslove da istu završti brzo i bezbedno.

Masovna imunizacija se nastavlja i u narednom periodu, a kako je najavljeno sutra se vakcinišu i prosvetni radnici. Ovaj punkt radiće u periodu od 8 do 15 sati.