Sve veća zainteresovanost za masovnu imunizaciju – Zapadnobački okrug dobio još 1.800 doza vakcina

23

Drugog dana masovne imunizacije, u sportskoj hali “Mostonga”, kinesku vakcinu primiće 432 pacijenta sa teritorije grada Sombora, koja su se prijavila putem portala e-uprava, dok je u objektu Doma zdravlja “dr Đorđe Lazić” vakcinisano 70 zdravstvenih radnika iz prioritetne grupe.

“Od ponedeljka do danas za područje Zapadnobačkog okruga distribuirano je u naš Zavod 3.600 doza vakcine proizvođača “Sinofarm” iz Kine. U poslednjoj isporuci somborski Dom zdravlja dobio je 990 vakcina, DZ Kula 360 doza, za Dom zdravlja Apatin predviđeno je 240 doza, dok u Odžake odlazi 210 vakcina Sinofarm iz Kine. Isti je raspored podele kao i pre tri dana kada smo dobili prvih 1.800 doza”, izjavila je dr Tatjana Medić, načelnica epidemiologije u Zavodu za javno zdravlje Sombor.

“Imunizacija protiče bez problema, a građani dolaze na deset minuta u improvizovane ordinacije da prime vakcinu, sve procedure protivepidemijske su maksimalno ispoštovane”, kaže dr Zdravko Hlodik, načelnik Kovid ambulante.

Masovnu imunizaciju građana sprovodi Dom zdravlja “dr Đorđe Lazić” iz Sombora uz pomoć volontera Crvenog krsta i podršku Grada Sombora.