Grad Novi Sad darivao školsku biblioteku OŠ ,,Branko Radičević”

38

Povodom međunarodnog dana obrazovanja, članica Gradskog veća za obrazovanje, Dina Vučinić, posetila je Osnovnu školu ,,Branko Radičević”, i tom prilikom uručila knjige koje je, za školsku biblioteku, u saradnji sa Knjižarom Vulkan obezbedio Grad Novi Sad.

Međunarodni dan obrazovanja, koji je Skupština Ujedinjenih nacija proglasila 3. decembra 2018. godine, u znak jačanja uloge koju obrazovanje ima za uspostavljanje globalnog mira, razvoja i napretka, obeležava se svake godine 24. januara. Tim povodom, članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, zajedno sa načelnikom Gradske uprave za obrazovanje Radovanom Кovačevićem posetila je Osnovnu školu “Branko Radičević” i direktorki škole Suzani Marić uručila oko 350 novih knjige koje je, za školsku biblioteku, obezbedio Grad Novi Sad, u saradnji sa Кnjižarom “Vulkan”.

Direktorka škole Suzana Marić izrazila je veliku zahvalnost na donaciji, i ujedno apelovala na učenike da iskoriste ovu situaciju, i obraduju sebe novijim i lepšim izdanjima poznatih svetskih klasika. Knjige nisu bila jedina tema, nakon dodele razgovaralo se  i o prevenciji vršnjačkog nasilja, kao i o novim infrastrukturnim ulaganjima u 60 godina staru školu.