Mirović i ambasador Indonezije o proširenju ekonomske saradnje

33

Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ambasadora Republike Indonezije Mohamada Čandra Vidja Judu, sa kojim je razgovarao o proširenju ekonomske saradnje.

Na sastanku je ocenjeno da su odnosi naše dve zemlje prijateljski te da postoji ogromna šansa za intenziviranje saradnje, posebno u oblasti poljoprivrede i plasmana poljoprivrednih proizvoda iz Vojvodine u Indoneziju.

„Cilj nam je da privučemo nove indonežanske investicije, i da uspostavimo institucionalnu saradnju AP Vojvodine i indonežanskih pokrajina. Želimo da povežemo privrednike i privredne komore, kako bismo ostvarili konkretne rezultate“, rekao je predsednik Mirović.

Dogovoreno je da u narednom periodu u saradnji sa predstavnicima indonežanskih kompanija, koje već uspešno posluju u Vojvodini, bude organizovan onlajn poslovni forum kako bi se proširili kontakti i ostvarile nove veze među privrednicima.

Ambasador Juda istakao je na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi da AP Vojvodina ima važnu ulogu u trgovinskoj razmeni između Republike Indonezije i Republike Srbije, istakavši da su dobri bilateralni odnosi šansa za budućnost.