Predsednik Vučić: Svi punoletni građani Srbije u maju i novembru dobijaju po 30 evra

22

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o novom paketu mera pomoći privredi.

Govoreći o novim merama i pomoći države, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će svi punoletnim građani u maju dobiti po 30 evra i 30 evra u novembru.

– Prva mera je direktna podrška pomoći privatnom sektoru. Doneli smo odluku damo tri puta po 50 odsto minimalne zarade, od 1. aprila da počne da se isplaćuje. To je za preduzetnike, mikro i mala preduzeća. Postoji dilema da li to da radimo i sa velikim preduzećima, a tu odluku ćemo doneti u sledećem periodu. Od države bi minimalac dobilo čak 1.550.000 građana. Zatim, sledi sektor prevoza putnika: mi bismo im u narednim mesecima davali 600 evra po autobusu, da budemo fer prema njima kao što smo bili prema turističkim radnicima. Dakle, to bi trajalo šest meseci. U pitanju je velika pomoć od države – rekao je Vučić.

On je dodao da potom slede mere za očuvanje likvidnosti.

– Doneli smo odluku da svim građanima Srbije u maju, koji se budu prijavili na onaj telefon, samo jednom za celu godinu, damo 30 evra u maju i 30 evra u novembru, a penzionerima još 50 evra. Dakle, penzioneri će dobiti 110 evra mimo penzija – kaže Vučić.

Vučić je u nedelju rekao da se za 10 dana očekuje novi paket pomoći privredi.

– Mi nismo u lokdaunu, idemo sa novim paketom pomoći, očekujete za deset dana, ne pitajte odakle pare – rekao je Vučić.

Izvor: pink.rs