Subotičanka Leona Rogić prvakinja Srbije u umetničkom klizanju

23

Subotica je u svojoj bogatoj istoriji iznedrila brojne sportske šampione, u različitim sportovima. Od decembra prošle godine “grad sportova” može da se podiči i sa prvakinjom Srbije u umetničkom klizanju.

Državno prvenstvo u umetničkom klizanju održano je početkom decembra u Beogradu. Na tom takmičenju je sasvim zasluženo titulu prvaka Srbije u seniorkoj konkurenciji osvojila Subotičanka Leona Rogić. Konkurencija nije bila potpuna, nije u potpunosti zadovoljna ni svojim nastupom, jer kako kaže, uvek može bolje, ali je svakako zadovoljna osvajanjem prvog mesta.

“Nastup bi uvek mogao još bolje da se odradi. I dugi i kratki program su za mene trenutno bili teški za odrađivanje na takmičenju, s obzirom na to da nismo imali leda, i baš sada, u ovo vreme došlo je mnogo novih, manjih klizačica na naše termine, odnosno u stariju kategoriju. Zbog toga baš i nema nekog velikog prostora na ledu da se mogu raditi programi na treninzima, i zbog toga nismo imali vremena da se pripremimo za takmičenje”, objašnjava Leona Rogić, prvakinja Srbije u umetničkom klizanju.

Leona je nedavno napunila 18 godina, a na ledu je već praktično čitav život. Već godinama živi i trenira u Beogradu, jer u Subotici nema odgovarajućih uslova. Pre deset godina je počela da osvaja titule, koje su obuhvatile sve uzrasne kategorije, sve do ove najznačajnije, seniorske.

Izvor: RTV

Foto: RTV