Kikindski teatar nastavlja sezonu

22

Večerašnjim izvođenjem predstave “Ordinacija“, urađene po tekstu Slobodana Simića, a u režiji Nenada Gvozdenovića, anasmbl kikindskog Narodnog pozorišta nastavlja pozorišnu sezonu, prekinutu u novembru prošle godine zbog epidemije koronavirusa.

Nastavak teatarskog života u Kikindi uslovljen je i određenim izmenama u režimu rada, koje su zapravo kompromis zbog epidemiloške situacije.Naime, predstve će se tokom februara igrati samo petkom, sa početkom u 19 sati, umesto svkog utorka i subote od 20 sati, kako je publika u Kikindi navikla. I publika će morati da ispoštuje sve epidemiološkr mere prilikom ulaska u pozorišnu salu, a biće redukovn i broj raspoloživih mesta.

Podsećamo, nova teatarska sezona u kikindskom Narodnom pozorištu otvorena je 10. oktobra premijerom predstve „Kovači“, koja je nakon premijernog izvođenja odigrana još smao dva puta. I predstava “Kovači” biće na repertoaru kikindskog teatra tokom februara.

Još jedna lepa vest stiže iz Narodnog pozorišta u Kikindi. Naime, u drugoj polovini marta, ukoliko pre svega epidemiloške okolnosti budu povoljne, ansambl kikindskog teatra premijerno će izvesti komad Jovana Sterije Popovića “Laža i paralaža”, čiju režiju potpisuje Stevan Bodroža.

Foto: