Novosadski Studio M prešao u nadležnost Pokrajinske vlade

33

Novosadski Studio M, koji je do danas bio u vlasništvu Radio-televizije Vojvodine prešao je u nadležnost Pokrajinske vlade. Direktor RTV-a Miodrag Koprivica tim povodom predao je ključeve objekta predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću.

Ono što je poslednjih godina najavljivano od danas je i zvanično realizovano. Studio M, jedan od simbola Novog Sada, svedok različitih kulturnih događaja više nije u vlasništvu Radio-televizije Vojvodine. U skladu sa dogovorom koji je sklopljen između ove medijske kuće i Pokrajinske vlade objekat je od sada u nadležnosti pokrajinskih institucija.

Kompletno preseljenje Radio-televizije Vojvodine u savremenu zgradu na Mišeluku podrazumevalo je i napuštanje do sada korišćenih objekata. Ipak, taj momenat za mnoge  nije bio lak, jer budi posebnu vrstu emcija.

Očuvanje osnovne namene objekta biće prioritet Pokrajinske vlade, kazao je Mirović. Staro zdanje služiće za čuvanje i prezentaciju kompletne baštine.

Predsednik Pokrajinske vlade kazao je i to da je siguran da će ovaj klutni novosadski objekat i dalje ostati jedinstveni hram kulture i da će u tome imati podršku kako gradske i republičke vlasti, tako i društva u celini.

Reporter: Nikola Bulatović

Snimatelj i montažer: Mirko Todorović