Vučić: Čestitam svim policajcima i pripadnicima BIA. Ovo je nastavak ozbiljne i odgovorne borbe protiv mafije!

64

Vlada Srbije sutra obeležava tačno 100 dana rada, i tim povodom održava se sednica, kojoj, na poziv premijerke Ane Brnabić, prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da je njegova obaveza bila da obavesti članove Vlade da situacija nije laka i jednostavna ali da su uspeli da se izbore za opstanak naših ljudi na KiM, ali i opstanak Srbije na mestu gde je mnogi nisu videli.

Kako kaže, on je članove Vlade obavestio i o dešavanjima u Vašingtonu, Briselu, Parizu…

Dodaje da je bez Irske Srbija prva po stopi rasta i daje naša stopa u 2020. godini bila samo minus 1.

– Imamo veliki suficit, za oko 200 miliona evra smo u plusu – napominje predsednik, i dodaje da bez bez visoke stope rasta ne možemo da dajemo traktore domaćinima, da obnavljamo fasade zgrada, da ulažemo u zdravstvo.

Kaže da svaki ministar treba da postavi svoj cilj i da se bori za njega.

– Nadam se da će neki da se probude, neki da nastave da rade, a neki da budu još uspešniji. Ne zanima me da se poredimo sa onima koji su zemlju uništili – kaže Vučić pohvalivši akciju MUP-a i ono što je danas uradilo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Ovo je ozbiljan nastavak velike i organoizovane borbe protiv mafije, naglašava on.

Ističe da je ovo veliki udarac za mafiju.

– Svima koji znaju da to što su uradili niej ni malo jednostavno i stavili na kocku svoju bezbednost svoju i svojih porodica štiteći sigurnost Srbije još jednom im hvala – ističe Vučić.

Na samom početku obraćanja javnosti, premijerka Brnabić je rekla da će biti veoma kratka jer vlada 100 dana rada obeležava sutra, 5. februara, a da će izveštaj o radu podneti u subotu.

Istakla je da je ovo drugi put u mandatu da se poziva predsednik i da se govorilo na sednici o dijalogu sa Prištinom.

– Predsednik nas je izvestio o poseti Francuske, i razgovarali smo o spoljnopšolitičkimk izazocima koji nas očekuju, ali i o borbi protiv organizovanog kriminala – rekla je Brnabić.

Govorilo se i o poziciji Srbije i kako kaže drugi smo u Evropi po vakcinaciji i dodala da se pričalo i o BDP-u.

– Mi smo na današnjoj sednici Vlade usvojili odluku o odvajanju sredstava za lica obolelih od retkih bolesti, koja smo postepeno povećavali – kaže Brnabić.