Mirović: Ugradnja filtera čuva životnu sredinu u Beočinu

36

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zajedno sa potpredsednikom i pokrajinskim sekretarom za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimirom Galićem i pokrajinskim sekretarom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjenom Bijelićem posetio je danas beočinsku fabriku cementa Lafarž. Najnovije investicije kompanije Lafarž u oblast zaštite životne sredine pokazuju da se radi o ekološki odgovornoj politici rukovodstva fabrike, zaključak je sa sastanka.

Beočinska fabrika cementa nastavlja sa ulaganjima koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta životne sredine u ovom gradu. Tokom prvog kvartala ove godine počeće radovi na izgradnji novog filtera na tehnološkoj liniji pripreme sirovinskog materijala. Fabriku je danas obišla delegacija Pokrajinske vlade, kako bi se na licu mesta uverila o planovima Lafarža po ovom, ali i drugim pitanjima.

Vrednost investicije iznosi 4,3 miliona evra. Filter će obezbedi ekološki efikasniji sistem uz značajno smanjenje emisije prašine. Plod dobre saradnje Lafarža, lokalne samouprave i Pokrajinske vlade biće i objekat koji će kompanija ustupiti opštini Beočini, a koji će biti pretvoren u predškolsku ustanovu. Osim toga, saradnja je rezultirala još nekim investicijama.

Lafarž u Srbiji posluje od 2015 godine kao deo LafaržHolcim grupe. Reč je o jednom od najvećih svetskih proizvođača građevinskih materijala

Pripremio: Nikola Bulatović

Snimatelj i montažer: Milan Marković