Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost: Država će pokazati da ume da se snažno odupre organizovanom kriminalu

30

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost održana je danas u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije, a glavna tema, kako je najavljeno, bilo je hapšenje kriminalne grupe na čijem su čelu uhapšeni Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja i Marko Miljković Mare, kao i nastavak policijske akcije u kojoj je do sada slobode lišeno 19 pripadnika ovog klana.

Obraćanje ministra Nebojše Setefanovića

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je nakon sednice da je jedna od tema bila i tema Kosova i Metohije, gde su analizirani svi izazovi našeg stanovništva. Ističe da Srbija želi da, u saradnji sa KFOR, nastavi da štiti stabilnost i bezbednost srpskog naroda.

– Želimo da pošaljemo jasnu poruku da nikakav pogrom i proterivanje srpskog stanovništva na teritoriji KiM nećemo dozvoliti – rekao je Stefanović.

Ističe da se Srbija posvećuje opremanju Vojske Srbije, njenih pripadnika, ali i policije, bezbednosnih agencija, a sve kako bi se efikasnije štitili naši interesi.

Biće izdvojen, najavljuje, dodatni novac, a kako bi se kroz opremanje i standard pokazalo da država brine o pripadnicima bezbednosnih institucija. Kada je reč o hapšenju Veljka Belivuka, Stefanović kaže da se radi na tome da se otkrije ko je u državnom sistemu pomagao ovoj kriminalnoj grupi.

Najavljuje nove akcije, i da će Srbija stati na kraj organizovanom kriminalu i sankcionisati ih.

– Državni organi zaduženi su da pažnljivo prate dešavanja na teritoriji Srbije i siguran sam da će svi organi nastaviti da štite interese Srbije i njenih građana – kaže Stefanović.