Pokrajinski sekretar Dane Basta u poseti Inđiji

30

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je opštinu Inđija i tom prilikom razgovarao sa predsednikom Vladimirom Gakom. Tema razgovora bile su mogućnosti za unapređenju sporstke infrastrukture, kao i ulaganja u sport uopšte.

Opština Inđija spada u sredine u Vojvodini koje mogu da se pohvale razvojem sporta i uspesima sportskih kolektiva. To je apostrofirao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta nakon posete ovom gradu.

Predsednik Opšine Inđija kazao je da je u ovoj sredini poslednjih godina mnogo uloženo u sport i da je uveren da će taj trend biti nastavljen i narednom periodu. Činjenica je da se od sportista uvek očekuju najbolji rezultati, pa i u vreme globalne pandemije koja nas je zadesila.

Jedna od stvari koje su ključne za razboj sporta u pokrajini jesu i konkursi resornog sekretarijata. Raspisano je pet konkursa za sada, a budzet kojim se raspolaze je 72 miliona dinara.

Nakon sastanka delegacije su posetile sportski savez opštine Inđija gde se razgovaralo o načinima dalje podrške sportu u ovoj sredini.

Pripremio: Nikola Bulatović

Snimatelj i montažer: Milan Marković