Petković pozvao Srbe da izađu na izbore

112

Saopštenje za javnost direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića:

“Samo neko ko želi propast srpske ideje, razjedinjenu i slabu Srbiju, poput lažnog patriote Mlađana Đorđevića, može da pozove na bojkot glasanja i Srpske liste. Na taj način direktno radi u korist Prištine i albanskih političara!

Od izuzetne je važnosti da Srbi u nedelju, 14. februara, u što većem broju izađu na pokrajinske izbore na Kosovu i Metohiji i jedinstveno i složno nastupe kao najveća odbrana i garant ostanku i opstanku na svojim vekovnim ognjištima.

Naša zemlja danas se nalazi u odsudnom trenutku. Sve su glasnije poruke o „velikoalbanskoj ideji“, a pritisci raznih centara moći na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića zbog Kosova i Metohije snažniji. Zbog toga naš narod u južnoj pokrajini svima treba da pokaže da je stameni bedem nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji i svim legitimnim sredstvima se bori za bolju budućnost naše dece.

Za takve borbe spremna je samo Srpska lista. Samo ona ima snagu, kapacitet i spremnost da se bori za nasušne potrebe srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i bude njihova brana pred institucijama u Prištini i nasrtajima onih koji bi da vide Srbiju na kolenima.

Nema dileme da bi mnogi, poput Đorđevića i njegovog kuma Dragana Đilasa, voleli da unesu razdor i sumnju među srpski narod na Kosovu i Metohoji i politički profitiraju na srpskoj muci.

Jer, takva, slaba Srbija, bila bi lak plen za razne političke moćnike i albanske političare i to im ne smemo dozvoliti. Život nas uči da kada god su Srbi bili jedistveni i složni, pobede su bile nadomak ruke, a pobede sutra osvajamo olovkom i glasačkim listićem!”