Ćirković i Aličić šampioni omladinske „Zlatne rukavice”

33
Beograd, 22. februara 2021. - Sampioni omladinske bokserske "Zlatne rukavice" Sara Cirkovic i Semiz Pinja Alicic izjavili su da su presrecni zbog osvajanja prestiznog trofeja, koji im je, kako priznaju, veliki podstrek uoci izazova u nastavku sezone. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Mlada srpska bokserka Sara Ćirković i talentovani srpski bokser Semiz Pinja Aličić pobednici su omladinske “Zlatne rukavice” koja je održana u SC Rakovica, uz učešće 113 takmičara iz šest zemalja.

Ćirković, srebrna devojka sa EP 2020, u finalu je savladala Anđelu Ilić, takođe iz Srbije.

Za najborbeniji par proglašene su Rumunka Gabrijela Lazarov i Makedonka Monika Stojkovska, najbolja strana bokserka je Rumunka Loredana Marin, a njena zemljakinja Alina Cretu proglašena je za najbolju tehničarku.

Rumunke su izabrane za najbolji tim.

Pinja Aličić je u finalu savladao Rumuna Kristinela Mazarenua.

Najborbeniji par čine srpski bokser Omer Amerović i Rumun Marko Manea, najbolji tehničar je Rasko Simić, najbolji strani borac dolazi iz Rumunije i reč je o Julijanu Dumitresku. Tron namenjen najboljoj muškoj selekciji pripao je reprezentaciji Srbije.

Predsednik Opštine Rakovica Miloš Simić uručio je glavne nagrade “Zlatne rukavice” i trofeje namenjene najboljim reprezentacijama.

Legende boksa Mirko Puzović, Tadija Kačar i Mujo Bajrović uručili su trofeje namenje najboljim tehničarima, najborbenijem paru, kao i najboljim stranim borcima.

Takmičenje je održano pod strogim merama zaštite, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije, bez publike, uz direktan TV prenos polufinalni i finalnih mečeva na kanalu TV Arena Fight.