Predavanja za dobijanje dozvole za čamce u Pančevu

21

Turistička organizacija Pančevo omogućila je svojim sugrađanima da u svom gradu pohađaju predavanja za dobijanje dozvole za čamce, a ukoliko bude veći broj zainteresovanih i stručni ispit umesto u Beogradu polagaće se u Pančevu.

Iz Turističke organizacije Pančevo kažu da su se na ovaj potez odlučili, jer je poslednjih godina nautički turizam u Pančevu u porastu. Mnogi od upravljača motornim čamcima, jahtama, gliserima i brodićima nemaju položen stručni ispit za plovidbu. Zato će Turistička organizacija Pančevo omogućiti svim stanovnicima grada Pančeva, ljubiteljima reka Tamiš i Dunav da polažu za čamac u svom gradu, kaže Svetlana Stojadinov iz Turističke organizacije Pančevo.

Nakon položenog stručnog Ispita izdaje se Uverenje, na osnovu kojeg se izdaje dozvola za upravljanje čamcem. Posedovanjem tog Uverenja građani automatski stiču pravo da izvade i međunarodnu dozvolu za upravljanje plovilom za rekreaciju odnosno jahtom ili čamcem koja će im omogućiti da plove i nekim drugim vodama, van Srbije.