Vučević: Uskoro lokacija nove bolnice, između 400 i 500 mesta

21
Foto: RTV

Razmatra se nekoliko opcija za lokaciju nove kovid bolnice, kapaciteta 400 do 500 mesta, koja je planirana da se gradi u Novom Sadu, izjavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je Tanjugu rekao da je inicijativa za izgradnju kovid bolnice u severnom delu Srbije došla od predsednika Aleksandra Vučića i da očekuje da će Vlada Srbije prihvatiti.

“Ovo je fantastična vest za Novi Sad i ovaj deo Srbije, za Vojvodinu. Zaista smo bili zadovoljni kada smo čuli izjavu predsednika Srbije. Očekujemo da Vlada prihvati taj predlog. Razgovarao sam sa predsednikom, danas imam razgovor sa premijerkom”, rekao je Vučević.

Kovid bolnica će, kako je naveo, biti kapaciteta 400 do 500 mesta, i biće sličnog gabarita kao kovid bolnice u Kruševcu i Batajnici.

“Po pobedi ili završetku rata sa korona virusom bila bi u sastavu našeg zdravstvenog sistema i upotpunila bi našu zdravstvenu mrežu. To će kasnije biti opšta bolnica, a to je segment zdravstvene zaštite koji je nedostajao Novom Sadu”, naveo je Vučević.

Ističe da se već razmatra nekoliko lokacija na kojima bi mogao da bude novi objekat, jer mora da se obezbedi infrastruktura koja će da prati takvu investičiju.

“Predložićemo Vladi lokacije koje gradski urbanisti procene kao najbolje za takvu investiciju i očekujemo brzo odgovor”, rekao je gradoinačelnk Novog Sada.

Očekuje da će za mesec ili dva moći da se odrade sve pripreme, te da se u narednih četiri ili pet meseci, posle toga, može govoriti o dobijanju bolnice.

Objašnjava da je Novi Sad određen za lokaciju nove kovid bolnice jer se na taj način pokriva sever Srbije, ali i da se vodi računa i o tome da Novi Sad može da obezbedi kadrovsku podršku za takav objekat.