,,Crvena zvezda“ obeležila 76. rođendan

48

Sportsko društvo “Crvena zvezda” obeležilo je 76. rođendan. U Medija centru na stadionu “Rajko Mitić” skromnije nego inače, tradicionalno su proglašeni najuspešniji članovi “crveno-bele” porodice. Među laureatima nalazi se i naša sugrađanka Andrea Stojadinov koja je proglašena za najbolju sportistkinju SD “Crvena zvezda”.

Andrea Stojadinov, Milan Borjan, Dejan Stanković i FK Crvena zvezda – najbolji su u Crveno-beloj porodici koja je proslavila 76. rođendan. Zbog celokupne situacije sa korona virusom ovoga puta izostala je uobičajena velika proslava, ali je SD “Crvena zvezda” dodelila priznanja najuspešnijima članovima u 2020.

Priznanje za najboljeg trenera pripalo je Dejanu Stankoviću, strategu FK Crvena zvezda.

Andrea Stojadinov je sa tri medalje sa Evropskih prvenstava za juniore, mlađe seniore i seniore osvojene za svega 15 dana ispisala istoriju džudo sporta. Dileme nije bilo, Andrea je prva dama crveno-bele porodice. Andrea se trenutno nalazi u Taškentu gde je očekuje učešće na Grend slem turniru, pa je u njeno ime priznanje primio brat Aleksa. Ljubimac Zvezdinih “Delija”, kapiten FK, Milan Borjan proglašen je za najboljeg sportistu Crvene zvezde.

Dileme nije bilo ni kad je izbor najboljeg kluba u pitanju. Fudbaleri Crvene zvezde su šampionskom titulom i sjajnim izdanjima u Evro kupovima osigurali priznanje. Zvezdanu Terziću veliki pehar uručio je Aleksandar Boričić, predsednik Saveta SD “Crvena zvezda” i prvi čovek Evropske odbojkaške konfederacije CEV.

Na dobre rezultate klubova iz velike crveno-bele porodice u godini koja je po mnogo čemu bila specifična, podsetio je Nebojša Čović, predsednik UO SD “Crvena zvezda”. Čović je nabrojao i sve uspehe sportista Crvene zvezde u pojedinačnoj konkurenciji, najpre se osvrnuvši na sjajne rezultate džudista.

I u vreme slavlja Crvena zvezda nije zaboravila one koji su nekada pronosili slavu Društva, i podsetila na sve koji su je napustili između dva rođendana. Iako obeležen skromnije nego prethodnih godina, i ovog puta rođendan je okupio neka od najznačajnijih imena crveno-bele porodice.