Predsednik Vučić primio akreditive novog ambasadora Meksika

9
Beograd, 7. aprila 2021.- Predsednik Srbije Aleksandar Vucic primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Sjedinjenih Meksickih Drzava Karlosa Feliksa. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Meksika Karlosa Feliksa i izrazio uverenje da će on svojim diplomatskim umećem, uz pomoć naše strane, dati značajan doprinos razvoju svestranih veza između Srbije i Meksika.

Dvojica sagovornika su se saglasili da suverene države sa nezavisnom politikom treba više da se povezuju i sarađuju.

Vučić je ambasadoru poželeo dobrodošlicu i uspešan rad u našoj zemlji napominjjući da on počinje u godini kada obeležavamo 75. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja, saopštila je pres služba predsednika.

Ambasadop Feliks izrazio je posebno zadovoljstvo zbog toga što će ovaj diplomatski mandat provesti u Beogradu, u kojem je već službovao.

Vučić i ambasador Feliks su konstatovali da su odnosi Srbije i Meksika prijateljski i zasnovani na međusobnom razumevanju i podršci, ali da je neophodno intenzivirati politički dijalog i snažiti ekonomsku i svaku drugu saradnju.

Predsednik Vučić je zahvalio ambasadoru Feliksu na podršci Meksika teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i na doslednoj i principijelnoj politici poštovanja međunarodnog prava.

Ambasador Feliks preneo je pozdrave predsednika Obradora i stav Meksika da sa Srbijom ima mnogo zajedničkih interesa, uključujući i saradnju na multilateralnom planu.

Predsednik Vučić je uzvratio pozdrave predsedniku Obradoru i najavio da će delegacija Srbije na visokom nivou prisustvovati proslavi trostrukog jubileja Meksika u septembru ove godine.