Potpisan plan upisa učenika u novosadske srednje škole

24

Gradska uprava za obrazovanje napravila je Plan upisa učenika u srednje škole na teritoriji Grada Novog Sada za školsku 2021/2022. godinu, a reč je o dokumentu koji je zasnovan na realnim potrebama privrednog razvoja lokalne zajednice. Njega su potpisali u Gradskoj kući direktori 16 novosadskih gimnazija i srednjih škola i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Sačinjen je plan upisa učenika u srednju školu, a njega su u Gradskoj kući potpisali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktori 16 novosadskih srednjih škola. Gradonačelnik je rekao da se nada da su dobro sagledani svi potrebni kapaciteti obrazovnih ustanova, mogućnosti, ali i potrebe privrede i daljeg razvoja grada. Dodao je da se time stvara perspektiva za decu koja se školuju, da lakše nađu svoj profesionalni angažman nakon završetka srednje škole.

Ukupno 4.551 učenik ima mogućnost da se u školskoj 2021/22. godini upiše u novosadske gimnazije i srednje stručne škole, a određene škole imaju već implementiran koncept dualnog obrazovanja u okviru saradnje sa Regionalnom privrednom komorom i sa određenim kompanijama.

Prvi ugovor potpisali su gradonačelnik i zamenik predsednika Aktiva direktora srednjih škola grada Novog Sada Nebojša Bulatović. On je rekao da se nada da će ova praksa planiranja trajati još dugo i da će ovogodišnji plan u potpunosti biti realizovan.

Ovu priliku gradonačelnik je iskoristio da zamoli prosvetne radnike, ali i zaposlene u vrtićima da se vakcinišu, jer je njihova profesija jedna od onih koje su izložene riziku. Rekao je da je to jedan od načina da se đaci brže vrate u klupe u narednoj školskoj godini i da time čuvamo pre svega zdravlje naše dece, ali i zdravlje svih nas.