Vatrogasci u Dubovcu i Mramorku spremni za svakodnevne izazove

17

Dobrovoljna vatrogasna društva u Dubovcu i Mramorku prošla su obaveznu kontrolu tehničke opremljenosti i lekarskih pregleda. Ona je obavljena od strane predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu i Odseka za koordinaciju i kontrolu rada dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U Dubovcu i Mramorku obavljena je kontrola tehničke opremljenosti i lekarskih pregleda članova dobrovoljnih vatrogasnih jedinica. Predsednica opštine Kovin Sanja Petrović rekla je, ovom prilikom, da je saradnja Opštine i ovih društava odlična i najavila promene u njihovom načinu finansiranja.

Kontrola je obavljena od strane predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu i Odseka za koordinaciju i kontrolu rada dobrovoljnih vatrogasnih društava. Sva registrovana dobrovoljna vatrogasna društva u Republici Srbiji moraju ispuniti propisane uslove.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Mramorak ima 31 člana. Predsednik društva Aleksandar Radosavljević kaže da im se može pridružiti svako ko ima između 18 i 55 godina uz obavezan lekarski pregled i obuku, koju vrši MUP u Kovinu.

Radosavljević dodaje da je, u slučaju vanrednih situacija većeg obima, ključna pomoć koju dobrovoljni vatrogasci pružaju kolegama profesionalcima.