Inđija: Ugovori za kupovinu 15 seoskih kuća za izbegle

28

U Inđiji su danas svečano uručeni ugovori za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.


Petnaest izbegličkih porodica iz Inđije dobilo je ugovore za kupovinu seoskih kuća u okviru regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji. Sredstva su obezbeđena iz donatorskog fonda Programa, a najveći donator je Evropska  unija.Petnaest izbegličkih porodica iz Inđije dobilo je ugovore za kupovinu seoskih kuća u okviru regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji. Sredstva su obezbeđena iz donatorskog fonda Programa, a najveći donator je Evropska  unija.

Opština Inđija i lokalni sekretarijat za izbeglice do sada su zbrinuli više od 450  u ovu sredinu došle nakon izbijanja ratovana prostorima bivše Jugoslavije početkom devedesetih godina. Veliku ulogu, iako nije direktni učesnik ima i pokrajinski Fond za izbegla i raseljena lica.

Ono što je najvažnije i predstavlja suštinu programa jeste to da će posle više decenija porodice konačno dobiti sigurnost.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, BiH, Crne Gore iRepublikeHrvatske ,koji za cilj ima trajno rešavanje stambenih problema za najugroženije izbegličkeporodice u regionu.

Foto: Grad Inđija