Potpisan Memorandum u cilju unapređenja životne sredine

24

Kompanija NIS potpisala je Memorandum o saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine o zajedničkoj realizaciji ekoloških projekta a sve u cilju unapređenja životne sredine. Razmenjeni su i sporazumi o saradnji između NIS-a i lokalnih samouprava u okviru programa „Zajednici zajedno“ koji će biti realizovani u 12 gradova i opština u Srbiji.

U Palati Srbija potpisan je Memorandum o saradnji između kompanije NIS i Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva zaštite životne sredine o zajedničkoj realizaciji ekoloških projekta. Kompanija NIS nastavlja da pozitivno utiče na ekologiju i poboljšava stanje životne sredine u Srbiji, istakao je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS.

Sredstva u okviru ovogodišnjeg programa „Zajednici zajedno“ biće uložena u zamenu kotlova, unapređenje energetske efikasnosti, uvođenje sistema solarnog napajanja, zamenu osvetljenja i uređenje javnih gradskih parkova. Ulaganja ove kompanije su od posebnog značaja za ekologiju naše zemlje.

Uspeh programa „Zajednici zajedno“ zasniva se na partnerstvu i uspešnoj višegodišnjoj saradnji kompanije NIS sa lokalnim zajednicama širom zemlje. Važnu ulogu u toj saradnji ima grad Novi Sad, u kojem je sedište kompanije NIS. U ime svih svih 12 lokalnih zajednica koje učestvuju u programu „Zajednici zajedno“, obratio se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Pančevo je izuzetno važan grad za poslovanje NIS-a u kojem je sedište jedne od najmodernijih rafinerija u ovom delu Evrope. Partnerstvo kompanije i grada Pančevo do sada je krunisano realizacijom 148 zajedničkih projekata, u koje je investirano 182,7 miliona dinara.

Potpisivanjem sporazuma o saradnji između NIS-a i lokalnih zajednica ujedno počinje i ovogodišnji konkurs „Zajednici zajedno“. O izboru projekata odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika kompanije NIS, lokalnih samouprava, Ministarstva životne sredine i Ministarstva rudarstva i energetike. Svi uslovi i propozicije konkursa mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu.