Predsednik Vučić u Jagodini: Najava još jedne fabrike – najlepša vest

33

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju fabrike nemačke fabrike „Fišer automotiv sistems” u Jagodini, da je to velika stvar za taj grad, ali da je još lepša vest što je isti investitor najavio da bi u Jagodini trebalo da otvori još jednu fabriku.

“Fišer je rekao da će u narednom periodu gledati da novu fabriku, fabriku tiplova smesti ne samo u Srbiju, već upravo u Jagodinu. To je velika vest za Jagodinu, Pomoravski okrug i celu Srbiju”, rekao je Vučić.

On je dodao da je će u tom pogledu investitor imati podršku države.

Takođe, Vučić je dodao da je budućnost u porodičnim kompanijama.

Posle obraćanja, prilikom zajedničkog fotografisanja svih zvanica, Vučić se lično Fišeru, na nemačkom jeziku, zahvalio na njegovoj pažnji i razumevanju.

Vučić: Jagodina i ceo pomoravski kraj imaće dobru budućnost

Jagodina i ceo Pomoravski okrug imaće dobru budućnost, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike nemačke kompanije Fišer automotiv sistem u Jagodini, u kojoj će se proizvoditi autodelovi i dodatna oprema za automobile visoke klase.

Vučić je kazao da danas ne može da sakrije osmeh i yadovoljstvo, kao i u sličnim prilikama kada se otvaraju nove fabrike, jer sve što radi za građan, kže ima smisao upravo u takvim fabrikama.

Kaže da je još lepša vest što je isti investitor najavio da bi u Jagodini trebalo da otvori još jednu fabriku.

“Fišer je rekao da će u narednom periodu gledati da novu fabriku, fabriku tiplova smesti ne samo u Srbiju, već upravo u Jagodinu. To je velika vest za Jagodinu, Pomoravski okrug i celu Srbiju”, rekao je Vučić.

Poručio je da će država dati podršku toj investiciji i dati za 10 odsto bolje uslove od svih drugih zemalja.

“Daćamo 10 odsto bolju ponudu od drugih, bolje uslove i u subvencijama i u infrastrukturnim radovima, tako da trošite vreme i idete u druge zemlje da pregovarate”, poručio je Vučić predstavnicima nemačke kompanije.

Kazao je da je će se tako zaposliti još ljudi iz svih okolnih mesta oko Jagodine, iz Pomoravskog i Šumadijskog okruga.

Vučić je istakao da je kao predsednik vlade doveo prvu nemačku firmu u Srbiju Dr Oetker i da se tada nadao da to neće biti i poslednji nemački investitor kojeg je doveo u našu zemlju.

U početku su nemačke kompanije zapošljavale u Srbiji oko 17.000 ljudi, a sada 70.000, istakao je predsednik Vučić dodajući da je od tada došlo mnogo nemačkih kompanija, kao i da sve više nemačkih investitora dolazi u zemlju, jer mogu da računaju na dobre radnike koji će napraviti vrhunski proizvod.

Daćemo sve od sebe da ekonomski napredujemo, poručio je Vučić i izrazio očekivanje da ćemo uspeti da iskoristimo visoke proizvodne cene u mnogim zapadnim evropskim zemljama i da ćemo privući investitore iz Nemačke zbog stabilnosti koju imamo i dobre radne snage.

Tako se podstiču investicije, izvoz i potrošnja, što znači veći rast i uspeh Srbije, rekao je Vučić.

Predsednik kaže da MMF očekuje rast BDP-a Srbije od šest odsto, a da on očekuje da će taj rast biti veći od sedam odsto, uprkos visokoj bazi od prethodne godine.

Poručio je da u Srbiju treba da se vrate i zanatlije, tesari, bravari… i da moramo da imamo više dece, jer bez dece nećemo imati ni budućnosti.

Vučić je naglasio da je budućnost u porodičnim firmama i izrazio očekivanje da će Srbija imati više takvih preduzeća, kao što je nemački Fišer.

“Zato treba da se naučimo nemačkoj disciplini, japanskoj štedljivosti i uz srpsku kreativnost da budemo najbolji u Evropi”, poručio je Vučić.

Poželeo je nemačkom investitoru veliki profit, a radnicima dobre plate i sigurnu