Predsednik Vučić: Velika ulaganja u zdravstvo, isplatiće se na najbolji način

36

Predsednik Vučić uručio je ugovore o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Vučić je rekao da je imao čast i divnu priliku da poželi u dobrodošlicu u svet lekara primnjenih u stalni radni odnos 100 lekara i 200 medicinskih tehničara.

“Ovo je praksa od kada imamo uređene javne finansije i mogućnost da zapošljavamo ljude”, rekao je Vučić.

Kako kaže, uloženo je pola milijarde evra u infrastrukturu i opremu.

“Nikada nije ovoliko ulagano u srpsko zdravstvo. Očekujemo i završetak prve faze KC Srbije, kao i završetak ZC u Paliluli, Borči i Kotežu”, rekao je Vučić, i dodao da se radi 11 bolnica u Srbiji.

Vučić je rekao da je danas razgovarao sa Si Đipingom i da će kineski predsednik doći u posetu Srbiji do kraja godine, ili najkasnije početkom naredne.

Predsednik je rekao da se i u budućnosti nada dobrim i prijateljskim odnosima sa Kinom.

Odgovarajući na pitanja novinara o izjavi Bakira Izetbegovića koji je podržao izglasanu Rezoluciju o Srebrenici u Crnoj Gori, rekao je da ga ne zanimaju sukobi i da je politička snaga koju ima zasnovana na rezultatima.

“Zabrinula me je izjava koja govori o nepostojanju svesti o nerealnosti u kojoj živite. To da Kosovo nije Srbija. To govori o njihovom nedostatku plana, programa, o nedostatku svesti o bilo čemu, zato sa pažnjom i rezervom uzimam sve to što govore. Gledam da ćutim i pokušam da taj brod koji se zove Srbija usmerimo ka mirnoj i sigurnoj luci”, nrekao je Vučić.

Vučić: Žigosanje srpskog naroda da SRB ne bi napredovala

Svaki put kada Srbija snaži i postaje ekonomski jača, kada više ne kleči tražeći milostinju za opstanak, već se sama bori za napredak, kreću ujedinjavanja različite vrste sa ciljem stigmatizacije i žigosanje Srba i Srbije da se ne bi dozvolilo izdizanje naše zemlje, izjavio je danas predsednik Srbije.

“Ne može Srbija da štrči ni po jednom pitanju”, dodao je Vučić nakon dodele uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, a odgovarajući na pitanja novinara.

Izgradnja i rekonstrukcija bolnica na KiM u najkraćem roku

Predsednik Srbije izjavio je danas da će u najkraćem mogućem roku početi izgradnja KBC u Gračanici, kao i rekonstrukcija KBC u Kosovskoj Mitrovici.

Vučić je nakon uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, a odgovarajući na pitanja novinara, kazao da novac nije problem, ali da postoje tehnički problemi.

Vučić: Saradnja samo ako poštujete državu Srbiju

Ako hoćete da sarađujete uslov za to je da pokažete poštovanje prema srpskoj državi i ništa više, poručio je danas rukovodstvu Crne Gore predsednik Srbije.

Vučić je na pitanje novinara povodom odnosa sa Crnom Gorom i brojnih optužbi na njegov račun u tamošnjim medijima, kazao da je on “kriv za sve“.

Žao mi je što Alabaniji i S.Makedoniji nije dat datum za pregovore

Vučić izjavio je danas da mu je veoma žao što EU Albaniji i Severnoj Makedoniji nije dala datum za početak pregovora i da to nije fer prema tim zemljama i njihovim građanima.

“Mislim da je to nefer i prema Tirani i prema Skoplju, kao i prema građanima i ljudima koji vode te zemlje. U Srbji će imati iskrenog prijatelja i sa njima ćemo da unapređujemo saradnju i želim da najavim da ćemo 29. (juna) imati važnu video konferenciju sa predsednicima vlade (Zoranom) Zaevom i (Edijem) Ramom”, kazao je Vučić.

Ne zanimaju me sukobi u regionu,bez teskih reči s komsijama

Predsednik Srbije izjavio je danas da na sve napade političara iz regiona gleda da prećuti i da Srbiju usmeri ka sigurnoj i mirnoj luci, bez sukoba, trvenja i teških reči sa komšijama.

Na pitanje kako komentariše to što je Bakir Izetbegović rekao da su Crnogorci usvojivši rezoluciju o Srebrenici pokazali čojstvo, dok on navodno nema snage da se suoči sa prošlošću, Vučić je rekao da je navikao da ga napadaju i da je za te ljude iz regiona najgori.

Zdravstveni sistem Srbije bogatiji za 300 najboljih radnika

Program zapošljavanja najboljih diplomaca ponavlja se peti put i zaslužuje reč – tradicija, a Vlada Srbije će se truditi da tako i ostane, poručila je danas dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini, dr Tatjana Novaković.

Ona je na dodeli ugovora o zaposlenju najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih škola u Srbiji poručila da je zdravstveni sistem naše zemlje od danas bogatiji za 300 radnika i stručnjaka.

Foto: printscreen