Vučić sa ambasadorom Katara: Negovati odnose

14

FOTO: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Države Katar šeika Mubaraka bin Fahada Al Tanija i zahvalio mu na dugogodišnjem trudu da unapredi odnose i saradnju dveju zemalja.

Vučić je ambasadoru Al Taniju i njegovim saradnicima čestitao Kurban Bajram, a stanovnicima Katara poželeo mir i blagostanje, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je zahvalio emiru Katara za velikodušnu pošiljku medicinske opreme, upućenoj stanovnicima Srbije prošle godine, na početku epidemije KOVID-19, koju je uputio kao svoj izraz prijateljstva.

Na sastanku je konstatovano da postoje dobra iskustva u ekonomskoj saradnji dveju zemalja, ali da je ona još skromna uz mnogo neiskorišćenih mogućnosti, izrazivši u isto vreme nadu da će poboljšanje epidemiološke situacije pomoći češćim kontaktima poslovnih ljudi.

Predsednik Vučić je ambasadoru Al Taniju poželeo dobro zdravlje i mnogo uspeha u privatnom i profesionalnom životu.

Ambasador Al Tani je zahvalio na podršci koju su mu tokom diplomatskog mandata pružile srpske vlasti i naglasio da će i njegov naslednik nastaviti da neguje odnose Srbije i Katara.