Na Paliću ovoga vikenda festival Summer3p

49

Foto: RTV

Tek što je završen Festival evropskog filma na Letnoj pozornici, na drugoj obali jezera Palić, na Muškom štandu, 23. jula otpočeo je 19. Festival elektronske muzike Summer3p koji ovoga vikenda nudi dobre vibracije uz nastupe najboljih srpskih Đ-eva. Pored toga, organizatori su priredili i brojne prateće programe u vidu radionica, izložbi i sportskih takmičenja, kao i kampanje “Očistimo jezero Palić”, “Stop nasilju!” i “Čuvajmo prirodu”.

U skladu sa sloganom “Made in Srbija”, ovogodišnji Festival elektronske muzike Summer3p okupio je na Muškom štrandu na Paliću najbolje Đ-eve srpske muzičke scene. Čast da otvori festival pripala je konceptualnom umetniku Neomodern-u, a zvezde ovogodišnje muzičke manifestacije su Marko Nastić i Lea Dobričić, koji su najpoznatiji srpski Đ-evi ne samo u Srbiji već i u svetu. Pored njih, tu su i Askalon i drugi talentovani izvođači.

“Imaćemo jedan vrlo interesantan, zajednički nastup, subotičkog producenta i Đ-a Ćrono-a i violiniste Bobija Šeparda. Oni su, pre pet godina, već imali jedno zajedničko izvođenje koje je trajalo svega 15 minuta, a izazvalo je pravu euforiju. Sada su pripremili set od sat i po koji, zaista, treba i čuti i videti. Nakon toga nastupa Đ Marko Nastić za koga, nakon 25 godina karijere, slobodno možemo da kažemo da je jedna od najvećih srpskih Đ zvezda”, kaže Oliver Tomić, jedan od organizatora Festivala Summer3p.

Pored Đ-eva, koncert priređuju i pevači Italijanskog kulturnog centra “Piaža Italia”, a u pratećem delu programa održavaju se likovne, radionice crtanja grafita, stripa, izrade mandala, kao i fitnes i sportski programi, a biće priređene i zanimljive društvene igre kakve do sada nisu viđene na Summer3p-u.

“Tu će biti i Udruženje “Stronghold” koje igra ne video već društvene igre na tablama kakve su nekada igrali klinci, a koje su u 21. veku dostigle nivo koji ne možemo ni da zamislimo i u kojima se “osvajaju” ne samo Zemlja već i sve planete Sunčevog sistema. Zatim, tu će biti i radionica slikanja po telu i mnoge druge zanimljivosti koje obezbeđuju dobru zabavu svima u uzrastu od tri do 103 godine”, tvrdi Oliver Tomić.

Muzički nastupi, izložbe, performansi i sportska takmičenja vrhunac će imati 25. jula, kada se održava “Porodični dan” u kome će, pored ostalih, učestvovati i Udruženje “ZaJedno”, a time će biti označen i kraj ovogodišnjeg Festivala elektronske muzike Summer3p na Paliću.

Izvor: RTV