Organizovan trening za motocikliste u Topoli

23

U organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja, uz podršku Grada Pančeva organizovan je trening bezbedne vožnje za motocikliste i vozače motora na poligonu u Topoli. Predrag Živković, gradski većnik za saobraćaj  kaže da je upravo ova kategorija među najugorežnijima i da je zato lokalna samouprava odlučila da  se trening održi i u našem gradu.

Grad Pančevo ima dobru saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaj, kaže Predrag Živković, gradski većnik za saobraćaj. Zahvaljujući tome, Pančevo je jedan od 10 gradova gde se održao trening  bezbedne vožnje za motocikliste i vozače mopeda.

Agencija  za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje “Koncept 192” realizuje ovaj projekat. To je razultat dugogodišnjeg rada Agencije .

Učesnici  trening bili su Pančevci koji su već položili ispit u auto  školama ili oni koji su pri kraju praktične obuke.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, u julu je povećan broj nastradalih motociklista za 15 odsto, dok  je za čak 25 odsto  povećan broj nastradalih  vozača mopeda, kaže Ivan Bojović.