Subotička “Zvezda” posluje u domenu socijalne ekonomije i zdravije ponude peciva

32

Meštani Subotice juče su dobili svoje novo omiljeno mesto za doručak – zdravu pekaru koja ne koristi aditive, već isključivo recepte njihovih baka. Pokrajinski sekretar za privredu i turizam d rNenad Ivanišević tim povodom posetio je novo otvorenu pekaru “Zvezda”.

Bioskop “Zvezda” možda više ne radi, ali zato radi pekara i poslastičarnica pod istim imenom. Novu “Zvezdu” juče je otvorila organizacija Caritas Subotica. Ona posluje u domenu socijalne ekonomije, a pokrajinski sekretar za privredu i turizam prilikom posete novo otvorenom objektu naglasio je na koji način ovaj projekat doprinosi zajednici.

Pekara je otvorena uz veliku pomoć Razvojnog fonda Republike Austrije i Caritasa Austrije i zapošljava čak 14 osoba. Hleb i peciva proizvode se bez aditiva, baš kao u nekim prošlim, zdravijim vremenima.

U projekat je uloženo 200.000 evra, a njegov cilj nije bio samo da pruži posao onima kojima je on najpotrebniji, veći da Subotičanima ukažena to koliko je važna zdrava ishrana.

Poslastičarnica u okviru pekare nazvana je Blaha Lujza, po poznatoj glumici koja je svoju karijeru započela upravo u Subotici.