Fjodorov doneo prvu pobedu Srbiji na SP u boksu 2021.

61
FOTO: BSS

Srpski boks reprezentativac Pavel Fjodorov zabeležio je prvu pobedu Srbije u uvodnom meču za našu zemlju na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu za muškarce 2021. koje se održava u beogradskoj Areni. 

Fjodorov je za Srbiju izvojevao poibedu u prvom kolu rezultatom 5:0 u susretu sa reprezentativcem Nemačke Davidom Gevorkijanom. 

U utorak 26. oktobra, nakon Fjodorova za prvu pobedu u dresu Srbije na SP 2021. boriće se i Memić Almir u srednjoj kategoriji (75kg) protiv Engleza Levisa Ričardsona. Ukoliko zabeleži pobedu sledi susret sa Nemcom Kevinom Šumanom 30. oktobra. Četiri pobede donose sigurnu, bronzanu medalju. Treći predstavnik Srbije drugog dana takmičenja na SP u Beogradu biće Sadam Magomedov koji će se takmičiti u teškoj kategoriji (92kg) protiv predstavnika Turske Emira Bujukdaga. Pobeda bi mu donela meč sa Brazilcem Tešeirom, dok bi ga meč za sigurniu medalju čekao 2. novembra.

U sredu 27. oktobra boje Srbije u Areni braniće Omer Ametović u kategoriji minimum (48kg), Semiz Aličić u lakoj kategoriji (60kg), Džejlan Toskić u polusrednjoj kategoriji (71kg), Jovanović Slobodan u Kruzeru (86kg).